Izvor: B92, 16.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna opcija protiv Irana?

Vašington -- Džon Mekejn, uticajni republikanski senator, kaže da SAD treba da se pripreme za vojnu intervenciju protiv Irana.

"Ako to bude potrebno, treba biti spreman na akciju protiv Irana. Iranski nuklealrni program je najveća međunarodna kriz koja je svet pogodila tokom poslednjih 10 godina. Vojna opcija je poslednja opcija, ali ona ne može da bude uklonjena sa dnevnog reda", izjavio je Mekejn.

"Mi smo već uveliko mobilisani u Iraku, ali to ne znači da nemamo nikakvu vojnu opciju. Ako nam se Rusi i Kinezi, iz razloga koji bi bili vredni gnušanja, ne pridruže, moraćemo ići sa zemljama-dobrovoljcima. Moramo da učinimo mnogo više kako bismo ohrabrili demokratiju u Iranu", rekao je on za CBS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.