Vođa džihadista još uvek na slobodi

Izvor: Radio 021, 18.Jan.2015, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođa džihadista još uvek na slobodi

Šef terorističke ćelije i glavni planer osujećenog napada džihadista na policijske stanice i patrole u Belgiji je još uvek na slobodi, izjavio je ministar pravde Joen Hens.

Hens je danas to rekao za belgijsku televiziju VRT, nakon što su mediji objavili da je nekoliko džihadista, među kojima je i neimenovani vođa terorista, uhapšeno u Grčkoj.

U međuvremenu je iz Atine demantovano da među Belgijancima arapskog porekla koji su juče privedeni u seriji racija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << grčke policije ima pojedinaca povezanih sa islamističkom grupom koja je planirala napade. Prošle nedelje je trinaest osoba uhapšeno, a dvojica su ubijena u antiterorističkoj akciji belgijske policije u nekoliko gradova, uključujući i Brisel, i zaplenila veću kolličinu oružja, municije i ekploziva..

Vlasti su tada saopštile da je ova grupa, među kojima je bilo i veterana iz Iraka i Sirije, planirala seriju napada na policajce i policijske stanice u Belgiji

U zemlji je proglašen treći od četiri stepena opasnosti od terorizma, a policajcima koji obezbeđuju vladine zgrade i druge potencijalne mete od juče pomazu i vojne patrole naoružane automatskim puškama.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.