Visoke temperature odložile avio-tretman komaraca u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2019, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Visoke temperature odložile avio-tretman komaraca u Kikindi

Iako je za danas za područje grada Kikinde i okolnih mesta bilo najavljeno tretiranje odraslih formi komaraca iz vazduha, usled visokih dnevnih temperatura taj tretman odložen je do daljnjeg.

U zavisnosti od vremenskih prilika, akcija tretiranja komaraca iz vazduha planirana je u periodu od 26. avgusta do 9. septembra, a usluge sistemskog suzbijanja komaraca poverene su firmi "Ciklonizacija" AD Novi Sad.

Iz kikindskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine podsećaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se prilikom avio- tretmana koristi preparat Neopirox lambda 2.0, pa još jednom upozoravaju pčelare da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.

Kako se navodi u saopštenju, tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova, a o naknadnom datumu i terminu avio-tretmana javnost će blagovremeno biti obaveštena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.