Izvor: Danas, 11.Jun.2014, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od pola miliona ljudi napustilo Mosul

Više od 500.000 civila napustilo je Mosul, drugi grad po veličini u Iraku, koji su zauzeli ekstremisti, saopštila je juče Međunarodna organizacija za migracije (IOM). Ekipe na licu mesta procenile su da je posle sukoba koji su izbili proteklog vikenda, kada je organizacija Islamska država Irak i Levanta (ISIS) zauzela Mosul i okolinu, grad napustilo više od 500.000 civila, izvestile su agencije, prenela je Beta.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Dvostruki standardi Zapada prema Iraku i Siriji!

Izvor: Press, 12.Jun.2014, 00:43

Ministarstvo navodi i da je Rusija zabrinuta zbog dešavanja u Iraku, gde su naoružane grupe ekstremista, pripadnika terorističke grupe Islamska država Iraka i Levanta, koja je aktivna u Iraku i Siriji, zauzele Mosul, drugi po veličini irački grad i jedan od glavnih saobraćajnih centara...Istovremeno,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.