Nigerija:U dve eksplozije 30 mrtvih

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija:U dve eksplozije 30 mrtvih

Abudža -- U dve odvojene eksplozije u Nigeriji je poginulo više od 30 ljudi, javile su novinske agencije, pozivajući se na očevice i predstavnike policije.

U eksploziji automobila bombe koju je aktivirao terorista-samoubica u glavnom gradu Nigerije, Abudži, na parkingu kod štaba nacionalne policije, poginulo više od 30 ljudi.

Očevici tvrde da su spasilačke službe pronašle više od 30 leševa na mestu eksplozije, a da je na parkingu eksplodirao automobil marke " >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mercedes".

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za taj teroristički akt, ali zvaničnici pretpostavljaju da je to delo islamskih ultraradikalnih ekstremista iz grupe Boko haram (Zapadnjačko obrazovanje je greh).

Agencija Rojters prenela je izjavu portparola policije Olusole Amorea da je automobil u kome je bio samoubica zaustavljen i usmeren ka parkingu radi pregleda.

Britanska javila je da je samo nekoliko sati posle eksplozije u Abudži četvoro dece poginulo u eksploziji na severoistoku Nigerije, u državi Borno, u gradu Damboa, oko 90 kilometara južno od glavnog grada te države, Majdagurija.

Predstavnik policije Borna Đinđiri Abubakar rekao je Rojtersu da su se deca igrala nedaleko od crkve i da je četvoro poginulo, a jedno dete povređeno.

Britanska agencija navodi da je radikalna islamistička grupa Boko haram osumnjičena za skoro svakodnevne napade tokom nekoliko meseci u toj nigerijskoj državi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U eksplozijama u Nigeriji više od 30 mrtvih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2011

U dvije odvojene eksplozije u Nigeriji u četvrtak je poginulo više od 30 ljudi, javile su novinske agencije, pozivajući se na očevice i predstavnike policije. Agencija Itar-Tass navodi, pozivajući se na očevice, da je u eksploziji automobila bombe koju je aktivirao terorista-samoubica u glavnom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Više desetina žrtava eksplozija u Nigeriji

Izvor: Blic, 16.Jun.2011

ABUDŽA - U dve odvojene eksplozije u Nigeriji danas je poginulo više od 30 ljudi, javile su novinske agencije, pozivajući se na očevice i predstavnike policije...Agencija Itar-Tass navodi, pozivajući se na očevice, da je u eksploziji automobila bombe koju je aktivirao terorista-samoubica u glavnom...

Nastavak na Blic...

Zemljotres u američkoj saveznoj državi Aljaska

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2011, 09:31

Zemljotres jačine 5,2 stupnja Rihterove skale pogodio je Anchorage, glavni grad Aljaske, ali za sada nema izvješća o povrijeđenim ni o materijalnoj šteti. Epicentar potresa bio je 80 kilometara jugozapadno od Anchorage, priopćeno je iz Seizmološke službe. Glasnogovornik policije u tom gradu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.