Više od 1,8 miliona hodočasnika u Meki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 1,8 miliona hodočasnika u Meki

Više od 1,8 miliona muslimanskih hodočasnika okupilo se danas u Meki u prvoj etapi godišnjeg hadžiluka u Saudijskoj Arabiji, koji je prošle godine obeležen stampedom u kome je stradalo 2.300 vernika.

Policijski helikopteri nadleću Meku dok su pripadnici snaga bezbednosti upućeni na lice mesta da kontrolišu kretanje vernika.

Ove godine, prvi put u poslednjih 30 godina, nema iranskih vernika kojima nije dozvoljeno da dođu na hadžiluk zbog prošlogodišnje nesreće u kojoj su poginula 464 Iranca, od 2.300 stradalih.

Hadžiluk je jedan od pet stubova islama. Svaki musliman, po verskom zakonu, dužan je da bar jednom u životu ode na hadžiluk.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Meki 1,8 miliona muslimanskih hodočasnika

Izvor: N1 televizija, 11.Sep.2016

Više od 1,8 miliona muslimanskih hodočasnika okupilo se u Meki u prvoj etapi godišnjeg hadžiluka u Saudijskoj Arabiji, koji je prošle godine obeležen stampedom u kome je stradalo 2.300 vernika...Policijski helikopteri nadleću Meku dok su pripadnici snaga bezbednosti upućeni na lice mesta da kontrolišu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.