Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višše od 70 republikanaca tražže obustavu finansiranja Trampa

Više od 70 uticajnih republikanaca potpisalo je pismo u kojem pozivaju partiju da prestane da troši novac na predsedničku kampanju Donalda Trampa i umesto toga preusmeri sredstva na kongresnu trku u novembru, javlja danas AFP, pozivajući se na list "Politiko".

"Smatramo da sklonost Donalda Trampa ka stvaranju podela, njegova nesmotrenost, nekompetentnost i nepopularnost koja obara sve rekorde rizikuju da pretvore ove izbore u ubedljivu pobedu Demokrata", navodi se u nacrtu teksta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pisma predsedniku Republikanskog nacionalnog komiteta Rinsu Pribasu, u koji je "Politiko" imao uvid.

Potpisnici pisma traže "hitno preusmeravanje" partijskih finansijskih sredstava na kongresne izbore, ocenjujući da "to ne bi trebalo da bude teška odluka, pošto šanse Donalda Trampa da bude izabran za predsednika isparavaju iz dana u dan".

U pismu se, takođe, navode razne Trampove akcije za koje potpisnici tvrde da su "otuđile milione glasača svih stranaka".

Potpisnici navode da Tramp sprovodi "kampanju gneva i isključivanja, ismevajući i vređajući milione glasača, uključujući osobe sa invaliditetom, žene, muslimane imigrante i manjine".

"Pokazao je, takođe, opasne autoritarne tendencije, uključujući pretnje da će zabraniti pripadnicima jedne veroispovesti da uđu u zemlju, da će naložiti vojsci da prekrši zakon mučeći zarobljenike, da će poubijati porodice osumnjičenih terorista...", zaključuje se u pismu.

Do sada je pismo potpisao izvestan broj ključnih bivših članova osoblja i zvaničnika Republikanske partije, a "Politiko" navodi da pismo cirkuliše ove nedelje i da bi trebalo da bude upućeno Pribasu naredne nedelje.

"Politiko" je, u međuvremenu, u odvojenom članku objavio da je za danas planiran sastanak Trampovih savetnika sa zvaničnicima Republikanske partije na zahtev tima republikanskog predsedničkog kandidata, što bi mogao biti znak da Tramp traži pomoć u spasavanju svoje kampanje, zaključuje francuska agencija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.