Virdžin galatkik istraživanje svemira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2014, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Virdžin galatkik" istraživanje svemira

Kompanija za svemirski turizam "Virdžin galaktik" saopštila je danas da će posle nedavnog tragičnog pada svemirske letelice prilikom eksperimentalnog leta biti nastavljeno testiranje letelica najranije na leto iduće godine, ako bude završena gradnja druge letelice.

Delovi za novu letelicu nalaze se u proizvodnom objektu u pustinji Mohave u Kaliforniji, a na toj letelici rad traje više od dve godine, navedeno je u saopštenju kompanije, prenela je agencija AP.

Letelica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "SpejšSip (druga serija broj dva)" zameniće onu koja je pala prošle sedmice pošto joj je, kako je istraga pokazala, sistem za kontrolu spuštanja prerano uključen te se usled aerodinamičke sile letelica raspala.

Tom prilikom poginuo je kopilot, a pilot je ozbiljno povređen.

"Virdžin galaktik" prodaje mesta u svemirskoj letelici za komercijalne letove po ceni od 250.000 dolara, a među onima koji su već "bukirali" kartu su pevač Džastin Biber, glumac Ešton Kučer, voditelj i glumac Rasel Brend.

Nekoliko putnika je ove sedmice potpisalo ugovor za let na oko 100 kilometara iznad Zemlje, navedeno je saopštenju kompanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.