Venger: Najbolji svetski igrači su Francuzi

Izvor: N1 televizija, 27.Mar.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venger: Najbolji svetski igrači su Francuzi

Menadžer Arsenala Arsen Venger ubeđen je da će Francuska u narednim godinama dominirati svetskim fudbalom.

Argumenti francuskog stručnjaka za takav stav su kvalitetni fudbaleri koji trenutno nastupaju za tu selekciju, ali i nadolazeći talenti predvođeni napadačem Monaka Kilijanom Mbapeom.

"Ubeđen sam da trenutno najbolji fudbaleri na svetu nastupaju za Francusku", izjavio je Venger u najavi prijateljskog meča Francuza sa Španijom i dodao:

"Dešan >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ima noćne more da izabere najpre najboljih 20 a zatim i najboljih 11 igrača. To nije problem sa kojim se trenutno susreće Španija, ni Nemačka nije tako jaka kao 2014. godine kada su postali prvaci sveta. U Francuskoj možete naći najkvalitetnije igrače, kao što je to bio slučaj sa Brazilom pre 20 godina", smatra 62-godišnji trener.

Koliko su "Galski petlovi" jaki govore i imena koja se nisu našla na spisku za ovu reprezentativnu akciju.

"Pogledajte igrače poput Timua Bakajoka ili Aleksandra Lakazeta koji se nisu našli na spisku reprezentacije, to nije bio slučaj pre 10 godina. Zato smatram da Francuska ima veliki potencijal da zavlada svetskim fudbalom", zaključuje menadžer Arsenala.

Francuska je aktuelni vicešampion Evrope, a u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji posle pet kola nalazi se na čelu grupe A sa 13 bodova.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.