Venecuelanski opozicioni lider Lopes vraćen u KUĆNI PRITVOR

Izvor: Blic, 06.Avg.2017, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuelanski opozicioni lider Lopes vraćen u KUĆNI PRITVOR

Venecuelanski opozicioni lider Leopoldo Lopes danas je pušten kući da odslužiti ostatak kazne u kućnom pritvoru.

Njegova supruga Lilian Tintori navela je na svom Tviter nalogu kasno sinoć da su ona i njen suprug odlučni u postizanju mira i slobode u Venecueli, preneo je AP.

U petak je, nakon nekoliko dana provedenih u zatvoru kući vraćen i drugi uticajni venecuelanski opozicioni lider i bivši gradonačelnik prestonice Karakasa Antonio Ledezma.

I njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << supruga je vest o njegovom povratku kući saopštila putem društvenih mreža.

Pripadnici snaga bezbednosti Venecuele u utorak pre zore upali su domove Lopesa i Ledezme i odveli ih u vojni zatvor, optuživši ih da su prekršili uslove kućnog pritvora tako što su na društvenim mrežama postavljali poruke protiv vlasti.

Prema nekim mišljenjima, povratak opozicionara u kućni pritvor, možda je znak da venecuelanske vlasti ponovo razmišljaju o sprovođenju novih represivnih mera, iako je juče novoformirana Ustavotvorna skupština Venecuele jednoglasno donela odluku o smeni državne tužiteljke Luise Ortege, navodi američka novinska agencija.

Na njeno mesto postavljen je Tarek Vilijem Sab, koji se trenutno nalazi na mestu ombudsmana.

Tokom glasanja provladini poslanici uzvikivali su "izdajnik" i "pravda je stigla", preneo je AP.

Za to vreme, 30 pripadnika Nacionalne garde opkolilo je kancelariju državne tužiteljke koja je na Tviteru napisala da se radi o "opsadi" i da to porukom na društvenoj mreži "prijavljuje nacionalnoj i međunarodnoj zajednici".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.