Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2017, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela optužila Makrona da je podređen Trampu

Vlada Venecuele optužila je danas francuskog predsednika Emanuela Makrona da svoju spoljnu politiku podređuje politici predsednika SAD Donalda Trampa i zamerila je Makronu što je primio Hulija Borgeza, predsednika skupštine Venecuele koja je pod kontrolom opozicije.

"Predsednik Francuske podređuje svoju politiku prema Venecueli politici Donalda Trampa", saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Veneceuel

Makron je prošle nedelje izjavio da u Venecueli "vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << diktatura koja pokušava da opstane".

Francuska vlada takođe je kritikovala Ustavotvornu skupštinu Venecuele, koja daje šira ovlašćenja predsedniku Nikolasu Maduri.

Predsednik parlamenta pod kontrolom opozicije, trenutno se nalazi na evropskoj turneji gde je posetio Pariz i razgovarao s Makronom.

Borgez će posetiti Španiju, Nemačku i Veliku Britaniju.

Duboka politička i ekonomska kriza mesecima potresa Venecuelu, podeljenu između Madurovih pristalica i liberalne opozicije koja zahteva vanredne predsedničke izbore i organizuje proteste koje snage bezbednosti guše silom.

U sukobima na demonstracijama, koji su od 1. aprila gotovo svakodnevni, poginulo je najmanje 125 ljudi, dok su stotine ljudi uhapšene.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Venecuela: Makron je podređen Trampu

Izvor: B92, 05.Sep.2017

Karakas -- Vlada Venecuele optužila je francuskog predsednika Emanuela Makrona da svoju spoljnu politiku podređuje politici predsednika SAD Donalda Trampa...Venecuela je zamerila to je primio Hulija Borgeza, predsednika skupštine Venecuele koja je pod kontrolom opozicije..."Predsednik Francuske podređuje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.