Izvor: RTS, 08.Avg.2020, 16:54

Venecuela, 20 godine robije za ”zelene beretke”

Venecuelanske vlasti osudile su dvojicu Amerikanaca na po 20 godina robije zbog učešća u pokušaju državnog udara u kojem je ubijeno osam, a zarobljeno pedesetak pučista, javlja venecuelanska televizija Globovision.
Luk Denman i Ejran Beri su, pre izricanja presude, priznali da su bili deo oružane grupe koja je upala na teritoriju Venecuele s namerom da uhapsi predsednika Nikolasa Madura i na vlast dovedu ljegovog rivala Huana Gvaida.

"Priznali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su da su kovali zaveru i nezakonito nabavili oružje, kao i terorizam zbog čega su osuđeni na po 20 godina zatvora", rekao je venecuelanski tužilac Tarek Vilijem Sab.
Denman i Beri su bivši pripadnici američkih Zelenih beretki, koji su u organizaciji Gvaidovog mentora Leopolda Lopeza, pokušali da zbace Madura.
Pokušaj svrgavanja Madura propao je neslavno, pa su ga američki analitičari uporedili sa desantom u Zalivu svinja na Kubi 1961. godine, kada je CIA uz pomoć kubanskih emigranata pokušala da zbaci Fidela Kastra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AMERIČKI SPECIJALCI OSUĐENI NA 20 GODINA ROBIJE U VENECUELI: Obučavali pobunjenike u Kolumbiji da svrgnu Madura!

Izvor: Kurir, 08.Avg.2020

Sud u Venecueli osudio je dva bivša pripadnika američkih specijalnih snaga na 20 godina zatvora zbog učestvovanja u neuspelom napadu na plaži čiji je cilj svrgavanje predsednika Nikolasa Madura, objavili su tužioci.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.