Veliki protest u 18 časova u Podgorici

Izvor: Vostok.rs, 16.Mar.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki protest u 18 časova u Podgorici

Peti protest građanskog pokreta “Odupri se – 97.000” biće održan 16. marta u 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici, najavili su organizatori, prenosi Borba.
“Pozivamo sve slobodne ljude da se pridruže u što većem broju, jer je to jedini način da budu ispunjeni zahtjevi građana za oslobađanje zarobljenih institucija i korjenite promjene sistema koji već decenijama ne služi njima, nego opstanku hobotnice na vlasti”, navodi se u saopštenju organizatora.   Oni ističu da ovaj protest kao i svi do sada treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno, “zato molimo sve koji dođu da ne nasijedaju na eventualne provokacije. Radikalizacija protesta dovela bi jedino do radikalnih posljedica”. “Otpor se širi i sve više slobodnih građana uviđa da je ovo posljednji čas za istorijske promjene u cijelom društvu. Svi zajedno dijelimo odgovornost da do njih dođe na miran i civilizovan način. Zato apelujemo na građane da brinu o onima koji stoje ili šetaju pored njih, da čuvaju njihovo dostojanstvo i štite njihovo pravo na pobunu, bez obzira na to što su pojedinačni uzroci nezadovoljstva različiti. Molimo ih da se s posebnim uvažavanjem odnose prema starijima, zatim osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa đecom”, dodaje se u saopštenju. Protestna šetnja će, kako se dodaje, nakon govora krenuti Ulicom slobode ka stadionu, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti. Ruta kojom će se ići protestna šetnja(Foto: Odupri se – 97.000) “Protestnom šetnjom ćemo, kao i do sada, obići institucije sistema koje ne rade u interesu građana”, poručuju organizatori građanskog protesta “Odupri se – 97.000”. Borba

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI PROTESTI U PODGORICI! CRNA GORA NA NOGAMA! Nas 100.000 znamo kako ćemo doći do slobode (VIDEO)

Izvor: Kurir, 16.Mar.2019

U Podgorici je u toku peti protest koji organizuje građanski pokret “Odupri se – 97.000”, a koji je počeo u 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici, gde se okupilo više hiljada građana.

Nastavak na Kurir...

Održan peti protest 'Odupri se' u Podgorici

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Mar.2019

"Naši čisti obrazi naša su zastava” poručeno je sa petog građanskog protesta "97 hiljada - Odupri se” crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću, koji je nedavno izjavio kako na građanskim protestima nema crnogorskih zastava. Obraćajući se hiljadama okupljenih na podgoričkom Trgu nezavisnosti,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.