Izvor: Politika, 31.Jan.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar u biblioteci moskovskog Instituta

MOSKVA – U biblioteci moskovskog Instituta za društvene nauke (INION) sinoć je izbio veliki požar, koji su vatrogasci uspeli da lokalizuju, preneli su ruski mediji.

U gasenju požara u biblioteci, osnovanoj 1918. godine, učestvovalo je skoro 150 vatrogasaca, prenose RIA Novosti.

Požar, u kome niko nije nastradao, izbio je sinoć oko 22.00 sata po lokalnom vremenu i zahvatio je treći sprat INION. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Prema podacima Ministarstva za hitne situacije, oko 2.00 kvadratnih metara bilo je u plamenu, zbog čega se srušio deo krova, izvestio je ruski državni radio Raša tudej.

U biblioteci INION, koja predstavlja najveći istraživački centar na polju društvenih nauka, nalazi se više od 14 miliona knjiga, među kojima su i mnogi vredni primerci stari preko 400 godina.

Biblioteka je osnovana 1918. godine i zapošljava 330 ljudi.

Tanjug

objavljeno: 31.01.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.