Veliki koncert protiv ksenofobije u Kemnicu

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2018, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki koncert protiv ksenofobije u Kemnicu

Bendovi naklonjeni levici održali su besplatni koncert "protiv ksenofobije" u Kemnicu, poprištu niza protesta, nakon što su dvojica migranata ubila Nemca.

Organizatori su očekivali između 20.000 i 30.000 posetilaca, ali prema podacima gradskih vlasti, na besplatni koncert je došlo oko 50.000 ljudi, navodi agencija Frans pres.

"Nije to borba levice protiv desnice, već protiv očitog problema i nije važna važna politička boja. Treba se suprostaviti masi krajnje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << desnice koja postaje nasilna", objasnio je Campino, pevačka zvijezda benda Toten Hosen, vrlo popularnog u Nemačkoj.

"Jako je važno da zaustavimo taj pokret dok se radi o maloj grupi i pje nego što postane lavina", dodao je pevač.

Oko 6.000 pristalica protivmigrantske Alternative za Nemačku (AfD) i protivislamske grupe PEGIDA izašli su na niz protesta u Kemnicu nakon što je Nemac ubijen nožem, a navodno su ga ubila dvojica migranata. Levičari su organizovali kontra proteste.

Skinheadsi su se sukobili s policijom ubrzo pošto su Sirijac i Iračanin označeni kao glavni osumnjičeni, a izveštavano je i o nizu ksenofobnih napada i ogorčene podele oko liberalne imigrantske politike kancelarke Angele Merkel, navodi Rojters.

Nemački predsjednik Frank Valter Štajnmajer delio je poziv za koncert na svojoj fejsbuk stranici izazvavši kritike iz stranke Angele Merkel.

Stanovnici Kemnica su pozvani putem društvenih mreža na učestvovanje u ovoj manifestaciji, tako što bi na prozorima trebalo da okače poruke tolerancije.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.