Velika snežna oluja pogodila jug SAD

Izvor: VOA, 10.Dec.2018, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika snežna oluja pogodila jug SAD

Ekipe u nekoliko država na jugu SAD rade na rasčišćavanju puteva i popravci električne energije nakon što je oluja izbacila velike količine snega, susnežice i ledene kiše.  Na delove Virdžinije, Severne Karoline, Južne Karoline, Zapadne Virdžinije i Tenesija u nedelju je palo između 30 i 60 centimetara snega. Zbog oluje, putevi su postali nebezbedni za vožnju, što je izazvalo brojne nesreće sa, kako je javljeno, jednim smrtnim ishodom kada je drvo palo na automobil u Šarlotu, Severna Karolina. Aerodrom u Šarlotu, obično prometan, otkazao je preko 1.000 letova u nedelju. Kompanije za distibuciju električne energije saopštile su da je oluja ostavila bez struje više od 300.000 ljudi, većinom u Severnoj Karolini. Velike mećave češće su u severnim državama SAD, koje su bolje opremljene za odogvor na njih. Guverneri Virdžinije i Severne Karoline proglasili su vanredno stanje pre dolaska oluje, kako bi pomogli da se mobilišu resursi vlade te države u naporima obnove.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Snježna oluja na jugoistoku SAD-a, troje poginulih

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2018, 10:06

KAROLINA - Jaka snježna oluja pogodila je jugoistok SAD-a te u nekim dijelovima zemlje donijela i do 60 cm snijega i velike nevolje na saobraćajnicama. Troje ljudi poginulo je u Sjevernoj Karolini, a 140.000 potrošača ostalo je bez električne energije. Škole širom Džordžije, Sjeverne i Južne...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.