Izvor: Blic, 06.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan sponzoriše fudbalski klub

U nastojanju da promoviše sportski duh u profesionalnom fudbalu, Vatikan će sponzorisati italijanskog trećeligaša Ankonu, koja je pre četiri godine ispala iz Prve lige.

Katolička crkva se nada da će na taj način doprineti većoj etičnosti u ovom sportu u kome, po mišljenju mnogih navijača, novac igra glavnu ulogu. Ona planira da snizi cenu karata i obezbedi više mesta za porodice. Krajem oktobra igrači Ankone treba da se sretnu s papom.

Iako detalji dogovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još nisu razrađeni, Vatikan je saopštio da se nada da će proterati rasizam sa stadiona i da će kažnjavati navijače koji uzvikuju pogrdne parole ili nose uvredljive transparente.

Bi-Bi-Sijev dopisnik iz Rima smatra da se crkva nada da će uneti ljubav i fer-plej u fudbal i da će Ankonu pretvoriti u oličenje sportskog duha. Igrači kažu da još ne znaju kako će se kažnjavati nesportsko ponašanje. Vatikan će sponzorisati klub, ali neće imati akcije u njemu.

Ovo nije prvi put da će se Vatikan oprobati u biznisu. Prošlog meseca iz Vatikana je najavljeno osnivanje lou kost aviokompanije za vernike kako bi po što povoljnijim cenama posetili značajna svetilišta širom sveta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.