Vatikan: Neće biti smaka sveta 21.12.

Izvor: BKTV News, 12.Dec.2012, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan: Neće biti smaka sveta 21.12.

Direktor Opservatorije u Vatikanu, sveštenik Hose Fuentes negirao je danas sve brojnije navode o tome da će za dve nedelje nastupiti kraja sveta i da je to zapisano u kalendaru drevnog naroda Maja.
“Neće nastupiti kraj sveta za dve nedelje, uprkos tome što se predviđa suprotno”, napisao je Fuentes u vatikanskom listu “Oservatore romano”, ističući da “nije vredno ni raspravljati” o scenarijima strašnog suda na osnovu majanskog kalendara, koji su preplavili internet >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pred navodnu apokalipsu 21. decembra.
“Da, svemir se širi i ako su pojedini modeli tačni, u jednom trenutku će se ”odvojiti”, ali ne za nekoliko milijardi godina”, tvrdi Fuentes i ističe da hrišćani duboko veruju da “smrt nikada ne može da ima poslednju reč”, preneo je AP.
Majanski kalendar počinje 3.114. godine pre nove ere i deli vreme na razdoblja od oko 400 godina, poznata kao baktune.
Maje su izbrojale 13 baktuna od kojih se poslednji završava 21. decembra 2012, što je pokrenulo pravu lavinu tvrdnji da je drevni narod zapravo za taj datum prorekao smak sveta.
Stručnjaci, međutim, navode da se za Maje 21. decembra završava samo jedan od kalendarskih ciklusa, a ne svet.
Izvor: Tanjug
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.