Vašington sprema 900 miliona dolara za Palestince

Izvor: Blic, Srna, 24.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vašington sprema 900 miliona dolara za Palestince

Američke vlasti planiraju da ponude oko 900 miliona dolara za pomoć u obnovi pojasa Gaze, nakon izraelske vojne intervencije u decembru i januaru.

Pomoć će biti upućena preko UN i nevladinih organizacija i neće ići Hamasu, islamističkoj grupi koja vlada pojasom Gaze od juna 2007. godine, tvrde neimenovani zvaničnici američke administracije. Vašington smatra da je Hamas teroristička organizacija i izbegava direktne kontakte sa ovom grupom.

Kako tvrde izvori, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << državni sekretar SAD Hilari Klinton formalno će objaviti odluku o slanju pomoći na donatorskoj konferenciji za Palestince sledeće nedelje u egipatskom gardu Šarm el Šeik. Oni su dodali da će deo američke pomoći biti upućen Palestinskoj upravi na Zapadnoj obali.

Klintonova će posle donatorske konferencije 2. marta posetiti Izrael i Zapadnu obalu, tokom svog prvog zvaničnog puta u region, najavili su palestinski zvaničnici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.