VMRO izbacio poslanike koji su glasali za izmene ustava

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2018, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VMRO izbacio poslanike koji su glasali za izmene ustava

Lider opozicionog VMRO DPMNE Hristijan Mickoski izjavio je da je iz partije isključeno sedam poslanika koji su u makedonskom parlamentu glasali za početak ustavnih promena kojim se menja ime države u Severna Makedonija.

"Na moj predlog Izvršni komitet je jednoglasno prihvatio da poslanici koji su glasali za ustavne promene budu isključeni iz partije", rekao je Mickoski na konferenciji za novinare nakon vanredne sednice najvišeg organa stranke.

Grupa od sedam poslanika >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << VMRO DPMNE i jedan poslanik koalicionog partnera Socojalističke partije Makedonije glasali su u parlamentu za odluku da počne proces za promene Ustava u skladu sa Dogovorom s Grčkom.

"Ovih sedmoro koji su postupili suprotno od volje građana, razočarali su mene i partiju i sa tim će morati da žive. Niti ih shvatam, niti mogu da ih razumen", rekao je Mickoski i pročitao imena isključenih poslanika.

Skupština Makedonije je dvotrećinskom većinom od 80 glasova, zahvaljujući grupi od osam poslanika koalicije VMRO DPMNE, u dva odvojena glasanja usvojila odluku o pristupanju ustavnim izmenama u skladu sa Dogovorom sa Grčkom.

Sinoćnjim glasanjem završena je prva od ukupno tri faze u postupku za izmenu Ustava Makedonije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

VMRO-DPMNE isključuje poslanike koji su glasali za ustavne promene

Izvor: Danas, 20.Okt.2018

Lider opozicionog VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski izjavio je da je sinoć iz partije isključeno sedam poslanika koji su u makedonskom parlamentu glasali za početak ustavnih promena kojim se menja ime države u Severna Makedonija, prenosi RTCG. Članak VMRO-DPMNE isključuje poslanike koji su glasali...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.