VIDEO: Rodenova bista ukradena usred dana u Danaskoj

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2015, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Rodenova bista ukradena usred dana u Danaskoj

Bronzana bista, delo Ogista Rodena, ukradena je prošlog meseca usred dana iz jednog muzeja u Kopenhagenu, saopšteno je iz muzeja "Gliptiotek".

Portparol "Gliptiotek" muzeja u centru Kopenhagena Jakob Fibiger Andresen kaže da se krađa dogodila u julu i da za sada nema naznaka gde se bista nalazi, a da se istraga policije nastavlja. Andresen nije želeo da govori o vrednosti skulpture "Čovek sa slomljenim nosom" iz 1863. godine, ali danski mediji procenjuju da je njena vrednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << oko 268.000 evra.

Slike nadzornih kamera od 16. jula pokazuju dva muškarca kako skidaju bistu sa nosača, stavljaju je u plastičnu kesu i izlaze u vreme kada je muzej bio otvoren za posetioce. Drugi video-snimak nadzornih kamera pokazuje iste te muškarce, nedelju dana ranije, kako ulaze u muzej da deaktiviraju alarmni sistem. Oni su došli u muzej da izvide situaciju nedelju dana pre krađe, rekao je jedan od istražitelja danske policije Ove Randrup.

Portparol muzeja Jakob Fibiger Andresen rekao je da će oni koji su ukrali statuu imati problema da je odnesu negde, jer je krađa prijavljena Interpolu i Europolu.

Policija je takođe objavila detaljan opis dvojice muškaraca i navela da su svetlog tena i da izgledaju kao da su iz istočne Evrope. Jedan je nosio panama šešir, a drugi kačket.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.