VIDEO: Pao avion kod Sevilje, 10 mrtvih

Izvor: Vesti-online.com, 09.Maj.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Pao avion kod Sevilje, 10 mrtvih

U padu vojnog teretnog aviona na jugu Španije kod Sevilje poginulo je svih deset članova posade, javlja AFP.

Kako se navodi, u pitanju je teretni avion Erbas A400M, a španski premijer Marijano Rahoj naveo je da je u avionu bilo 10 ljudi.

Osim toga, Rahoj je israzio veliku žalost zbog pada aviona, ističe španski "El Pais". Špansko ministarstvo odbrane ističe da nije u mogućnosti da potvrdi koliki je broj žrtava.

- Solidarišemo se sa žrtvama i njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << porodicama i izražavamo najdublje žaljenje. Tu smo za porodice šta god da im treba - naveo je Rahoj.

UPDATE CRASH #A400M New pictures of the crash site at Seville http://t.co/JagRbNuzQN pic.twitter.com/FHzDItUOm4— AirLive.net (@airlivenet) May 9, 2015

Avion je pao oko kilometar i po severno od San Pablo aerodroma u Sevilji, navode iz andaluzijske hitne službe i dodaju da je istraga o padu u toku, ali i da su detalji i okolnosti pada aviona i dalje nepoznati.

Kako se navodi, avion bio potpuno nov i vršio je probne letove.

Iako se nesreća dogodila van aerodroma on trenutno nije u funkciji i avionima nije dozvoljeno ni da sleću ni da poleću, navodi "El Pais".

Svi letovi prebačeni su na aerodrom u Malagi i Herezu.

Kako ističe "Independent“, avion je pao blizu fabrike "Koka-kole“.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.