VIDEO: Most koji će spojiti Rusiju i Krim

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2015, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Most koji će spojiti Rusiju i Krim

Na Jutjubu se pojavio video–snimak prezentacije mosta koji će povezivati Krim sa Rusijom.

Sada je jedina veza Krima s Rusijom luka Kerč, a preko Kerčkog moreuza godišnje može da pređe samo 4 miliona putnika. Posle izgradnje novog mosta ova cifra će porasti do 17 miliona putnika.

Most će u svakom trenutku moći da prelazi do 40 hiljada automobila i 47 vozova. Teretni promet će iznositi 13 miliona tona godišnje.

Do izbijanja rata na istoku Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poluostrvo Krim je bilo u sastavu te zemlje. U martu za pripajanje Krima Rusiji je na referendumu glasalo 96,6 odsto građana Krima. Zapadne sile su taj referendum proglasile nezakonitim.

Poluostrvo Krim nema kopnenu vezu s Rusijom. Železnički i drumski saobraćaj išao je preko teritorije Ukrajine. Većina robe dostavalja se preko mora, u luku Kerč.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.