Užas u Australiji: Samoubice i devojčice od 6 godina

Izvor: Mondo, 01.Jun.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užas u Australiji: Samoubice i devojčice od 6 godina

Australija se suočava sa masovnom pojavom samoubistava među starosedilačkim stanovništvom. Od početka godine samoubistvo je izvršilo 77 lica, neka neverovatno mlada.

Foto: Screesnhot/Youtube/Qldaah

U proseku, tri Aboridžina sedmično oduzela su sebi život od početka ove godine, a samo u jednoj sedmici sedam ljudi izvršilo samoubistvo, piše britasnki tablodi "Dejli mejl".

Od 77 slučajeva, 74 osobe su živjele u siromaštvu, od kojih 71 u socijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << smeštaju, a troje su bili beskućnici.

Tragedija u Senti: Pronađeno telo devojčice

Kod polovine svih slučajeva reč je o ljudima mlađim od 26 godina, dok su 20 lica deca do 12 godina starosti.

Koordinator službe za kritične situacije među starosediocima, Geri Džorgatos, rekao je da je među samoubicama veliki broj devojčica.



Izvor: Yoitube/Systems Busters

On je rekao da je razgovarao sa porodicom devetogodišnje devojčice koja je sebi oduzela život, dok je u drugom slučaju devojčica od šest godina pokušala da se ubije.

"Potpuno je nazamislivo da devojčica od šest godina razmišlja o samoubistvu, ali to je sumorna realnost, a naša moralna i politička obaveza je da se borimo protiv ove pojave", rekao je Džorgatos.

On je rekao da se trećina svih slučajeva dogodila u Kvinslendu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.