Uvređeni smo odsustvom poštovanja prema srpskom narodu

Izvor: B92, 20.Nov.2018, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uvređeni smo odsustvom poštovanja prema srpskom narodu"

"Uvređen sam odsustvom poštovanja prema srpskom narodu na obeležavanju 100. godišnjice primirja u Prvom svetskom ratu".

To je izjavio lider francuske radikalne levice Žan-Lik Melanšon.

Vođa pokreta Nepokorena Francuska rekao je u intervjuu Danasu da taj pokret potvrđuje "prijateljstvo, privrženost i bratstvo sa srpskim narodom".

"Uvređeni smo i žalosni odsustvom poštovanje prema srpskom narodu", rekao je Melanšon.

On je rekao da je "vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se Evropa podseti" da je Srbija uz ogromne žrtve dala ogroman doprinos oslobođanju Evrope.

"Četvrtina stanoviništva je nestala u ratu, to je najveći procenat žrtava svih učesnica tog rata. Vi ste bili prvi koji ste digli glavu pred nacistima, sa martovskim demonstracijama 1941. u Beogradu, sa prvim otporom koji je organizovao Dragoljub Mihailović u zapadnoj Srbiji, sa masovnim učešćem u Titovim partizanskim jedinicima", rekao je Melanšon.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Melanšon: Odsustvo poštovanja prema srpskom narodu

Izvor: Danas, 20.Nov.2018

Uvređeni smo i žalosni odsustvom poštovanja prema srpskom narodu, kaže za Danas Žan-Lik Melanšon, lider francuskog levičarskog pokreta "Nepokorena Francuska", komentarišući obeležavanje stogodišnjice pobede saveznika u Prvom svetskom ratu u Parizu, na kojem je kosovski predsednik Hašim Tači...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.