Uragan poplavio ostrvo u SAD, ide ka Kanadi

Izvor: Večernje novosti, 07.Sep.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan poplavio ostrvo u SAD, ide ka Kanadi

Uragan je oslabio na oluju kategorije jedan, ali donosi vetrove jačine od 145 kilometara na sat Uragan "Dorijan" na kratko je u petak pogodio ostrva Auter Benks u američkoj Severnoj Karolini, donoseći sa sobom snažne vetrove i talase, i potom se uputio ka Kanadi.Oluja je pogodila Kejp Hateras na Auster Benksu oko devet časova ujutru, s vetrovima jačine 150 kilometara po času, saopštio je Nacionalni centar za uragane.Kako dodaje, Dorijan je kasnije počeo da se udaljava >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od zemalja srednjeg Atlantika i uputio se ka Kanadi, gde se očekuje da će večeras doneti vetrove snage uragana u delove kanadske pokrajine Nova Škotska, prenosi Rojters.Olujna bura izazvala je poplave na ostrvu Okrakok u Auter Benksu i nestanak struje, rekao je novinarima guverner Severne Karoline Rej Kuper.Uragan je oslabio na oluju kategorije jedan, ali donosi vetrove jačine od 145 kilometara na sat.PROČITAJTE I: NAKON DORIJANA HAOS NA BAHAMIMA: Ljudi se ubijaju zbog hrane i vode(FOTO/VIDEO)To je značajno slabije u odnosu na proteklu nedelju, kada je pogodio Bahame, usmrtivši najmanje 43 osoba, prenose mediji, dodajući da će broj žrvata verovatno rasti.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dorijan" poplavio ostrvo kod Severne Karoline, ide ka Kanadi

Izvor: RTS, 07.Sep.2019

Oluja "Dorijan" nakratko je pogodio ostrva Auter Benks u američkoj Severnoj Karolini, donoseći sa sobom snažne vetrove i talase, i potom se uputio ka Kanadi. . "Dorijan" je pogodio Kejp Hateras na Auster Benksu, s vetrovima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.