Uragan Nejt jača, u Luizijani i Alabami vanredno stanje

Izvor: N1 televizija, 07.Okt.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan Nejt jača, u Luizijani i Alabami vanredno stanje

Uragan Nejt je nastavio da jača i očekuje se da preraste u uragan druge kategorije kada stigne do obale SAD u središtu Meksičkog zaliva, narednih sati.

Američki Nacionalni centar za uragane iz Majamija saopštio je da je brzina vetrova koji prate uragan Nejt povećana na 150 kilometara na čas, a da je centar oluje oko 285 kilometara jugoistočno od ušća reke Misisipi, navodi Asošiejted pres.

Brzina kretanja oluje iznosila je u 17 časova po srednjoevropskom vremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (u 10 sati po lokalnom) 43 kilometra na čas.

Neke naftne i gasne platforme u Meksičkom zalivu su zatvorene, a radnici su evakuisani sa 66 platformi, saopštili su američki zvaničnici. To je oko devet odsto ukupnog broja platformi s ljudskom posadom.

 Petina američke nafte proizvodi se u Meksičkom zalivu, a platforme su uglavnom izbegle udar uragana Harvi krajem avgusta.

Prema prognozama, očekuje se da Nejt noćas po lokalnom vremenu stigne do obala saveznih američkih država Luizijana, Misisipi i Alabama, u kojima je proglašeno vanredno stanje.

Luizijana je naredila delimičnu evakuaciju priobalja i ostrva, a Misisipi je najavio otvaranje 11 skloništa za evakuisana lica.

Nacionalni centar za uragane upozorio je da bi Nejt mogao da podigne nivo mora i do dva metra od Luizijane do granica Floride.

Uragan Nejt je prethodno u Centralnoj Americi izazvao poplave i smrt najmanje 21 osobe.

U Nikaragvi je stradalo najmanje 11 ljudi, u Hondurasu je troje stradalo a troje nestalo dok je Kostarika saopštila da je Nejt odgovoran za smrt sedam ljudi i nestanak njih 15.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Nejt" i dalje jača, preti SAD - vanredno stanje u Alabami

Izvor: B92, 07.Okt.2017

Uragan Nejt je nastavio da jača i očekuje se da preraste u uragan druge kategorije kada stigne do obale SAD u središtu Meksičkog zaliva, narednih sati...Američki Nacionalni centar za uragane iz Majamija saopštio je da je brzina vetrova koji prate uragan Nejt povećana na 150 kilometara na čas,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.