Uragan MARIJA kosi: Ima mrtvih (FOTO)

Izvor: Mondo, 19.Sep.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan MARIJA "kosi": Ima mrtvih (FOTO)

Najmanje jedna osoba stradala je kada se uragan Marija obrušio na francusko ostrvo Gvadelup, saopštili su danas zvaničnici.

Foto: NASA

To je prva potvrđena žrtva snažne oluje koja prelazi preko istočnih Kariba, prenosi AFP.

Jedna osoba je stradala kada je na nju palo drvo.

Prijavljen je i nestanak dve osobe nakon što je njihov brod potonuo kod najistočnijeg ostrva na arhipelagu francuske teritorije La Dezirad, koje je pod upravom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Gvadelupa.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Uragan nazvan "Marija", druga snažna oluja koja je pogodila Karibe ovog meseca, pogodio je južne obale ostrva Gvadelup, nastavljajući dalje putanjom ka severozapadu, u pravcu Američkih devičanskih ostrva i Portorika.

"Furija" Marija uništila ostrvo Dominiku! (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp proglasio je vanredno stanje u Portoriku i na američkim Devičanskim ostrvima i ovlastio Sekretarijat za unutrašnju bezbednost i Federalnu agenciju za vanredne situacije da koordinišu svu pomoć.

Marija će, kako se očekuje, biti najsnažniji uragan koji će pogoditi Portoriko u poslednjih 85 godina.

Panika: Stiže novi uragan - Marija

Uragan "Marija" se, kao oluja pete kategorije, protekle noći svom silinom obrušio na ostrvo Dominiku, pričinivši štetu ogromnih razmera, a premijer te karipske države Ruzvelt Skerit rekao je da je Dominika uništena i pozvao u pomoć međunarodnu zajednicu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.