Uragan Karlos izazvao haos na severozapadu Australije (VIDEO)

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan "Karlos" izazvao haos na severozapadu Australije (VIDEO)

Tropski ciklon "Karlos" pogodio je rano jutros severozapadni deo Australije, pri čemu je oštećeno nekoliko desetina kuća i zatvorena luku u mestu Port Hedland, kroz koju se obavlja najveći deo izvoza rude gvoždja, saopštili su zvaničnici.

Ciklon je prošao kroz priobalno područje Pilbara, zbog čega su zatvorene železničke pruge i obustavljen drumski saobraćaj, javila je Agencija Frans pres.

Stepen upozorenja od prirodnih nepogoda podignut je u rudarskim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << gradovima Karata i Dampjer, gde je uragan doneo jake kiše i uzrokovao pojavu vetrova koji duvaju brzinom od 140 kilometara na čas.

Nacionalna služba za vanredne situacije upozorila je stanovnike tih mesta da ostanu u sigurnijim mestima u kućama i saopštila da je ciklon izazvao pretnju po živote ljudi.

Zbog nevremena je naftna kompanija "Vudsajd petrolium" prekinula radove na naftnim bušotinama u blizini severozapadne obale.

Jak ciklon razara obalu Australije

"Karlos", koji u Australiji deluje već šesti dan, izazvao je tokom noći manji tornado u Karati, gde je već oštećeno 40-ak kuća i gde je u prekidu snabdevanje električnom energijom.

Najmanje 30 kuća je poplavljeno kada je uragan "Karlos" prošle sedmice pogodio severni grad Darvin, pre nego što je zahvatio priobalna područja.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.