Uništena baza Al Kaide u Zindžibaru

Izvor: Glas javnosti, 18.Mar.2012, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništena baza Al Kaide u Zindžibaru

SANA - U raketiranju sa mora uporišta terorističke oragnizacije Al-Kaide u južnom jemenskom gradu Zindžibaru danas je ubijeno najmanje 16 ekstremista, rekao je za AFP neimenovani vladin predstavnik.

Prema njegovim rečima, napad je izveden preko noći a bombardovan je severoistočni deo grada koji kontrolišu pristalice džihada još od maja, nakon teških borbi koje su vodili sa vladinim snagama.

"Mnoge baze Al-Kaide su uništene", a ubijeno je 16 džihadista, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << taj neimenovani izvor i dodao da je napad izvršen sa mora.

Svedoci u obližnjem mestu Džaru kažu da je 16 tela sahranjeno u jednoj fabrici municije.

Jemenske snage bezbednosti su takođe započele vazdušne udare na jug Džara, takođe jedno od uporišta Al-Kaide, rekao je taj izvor.

Borci Al-Kaide iskoristili su oslabljenu centralnu vladu u Sani da učvrste svoje pozicije u zemlji, posebnu na nemirnom jugu i jugoistoku države.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

UNIŠTENA BAZA AL KAIDE U ZINDŽIBARU

Izvor: Kurir, 18.Mar.2012

Ubijeno je najmanje 16 ekstremista..SANA - U raketiranju sa mora uporišta terorističke oragnizacije Al-Kaide u južnom jemenskom gradu Zindžibaru danas je ubijeno najmanje 16 ekstremista, rekao je za AFP neimenovani vladin predstavnik...Prema njegovim rečima, napad je izveden preko noći a bombardovan...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.