Umro američki diplomata, protivnik nezavisnosti KiM

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jun.2011, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro američki diplomata, protivnik nezavisnosti KiM

Istaknuti američki diplomata i bivši ambasador SAD u SFRJ Lorens Iglberger preminuo je u 80. godini, saopštili su danas njegovi prijatelji i bivše kolege.

Vest o njegovoj smrti saopštili su predstavnici bivšeg američkog predsednika Džordža Buša i bivšeg državnog sekretara Džejmsa Bejkera, prenosi AP.

Drugi detalji o Iglbergerovoj smrti za sada nisu navedeni. On je obavljao više istaknutih funkcija u američkoj diplomatiji, među kojima i dužnost državnog sekretara SAD.

Iglberger je bio jedan od retkih koji se protivio priznanju nezavisnosti Kosmeta, ali je za vreme rata u BiH oslovio Ratka Mladića kao potencijalnog ratnog zločinca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.