Umrla Juliette Greco, ikona francuske šansone

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Sep.2020, 21:57

Umrla Juliette Greco, ikona francuske šansone

Istinska ikona francuske šansone, Juliette Greco, umrla je u 93. godini nakon bajkovite karijere koja je trajala osam desetljeća, prenosi BBC. Rođena 1927. godine, Greco su nacisti zatvorili tijekom Drugog svjetskog rata, ali je nakon toga počela nastupati u podrumskim klubovima i kafićima. Odjevena u crno, postala je muza filozofima i književnicima, uključujući Jean-Paula Sartrea i Alberta Camusa. Nastupala je sve do svoje 89 godine nakon oproštajne turneje. Greco je također bila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Preminula Žilijet Greko, ikona francuske šansone

Izvor: Danas, 23.Sep.2020

Istinska ikona francuske šansone, Žilijet Greko, umrla je u 93. godini nakon karijere koja je trajala osam decenija, prenosi BBC.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.