Izvor: Blic, 09.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto pacova, soko napao čivavu

Umesto pacova, soko napao čivavu

NJUJORK - Obučeni sokolovi koji se koriste kako bi iz njujorških parkova proterali golubove, koji su postali prava napast za sve posetioce, prizemljeni su nakon što je jedan od sokolova napao minijaturnog psa čivavu misleći da se radi o pacovu. Vlasnik sokola po imenu Galan izjavio je da je soko očigledno napravio 'veliku grešku', koja je dovela do toga da psić bude prebačen u veterinarsku stanicu zbog mnogobrojnih ožiljaka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Program koji je doprineo da se populacija golubova u njujorškim parkovima smanji za više od polovine je stopiran sve dok nadležni ne budu početkom naredne nedelje razmotrili novonastalu situaciju. 'Verujem da je Galan pomešao psa sa pacovom zbog njegove veličine i zbog toga ga napao', rekao je Kulen, koji vodi program, predloživši da 'nemarna ptica' bude izbačena iz tima od pet sokolova koji čuvaju nebo nad parkovima.

Međutim, nadležni u gradskim službama sa skepsom gledaju na davanje 'zelenog svetla' sokolovima.

'Sigurnost posetilaca parkova, uključujući i njihove ljubimce, nam je na prvom mestu. Moramo priznati da je ovo mnogo ozbiljniji incident od onoga koji golubovi mogu da naprave', rekla je Megan Šekej, portparol službe za parkove.

Međutim, ni pas ni vlasnik nisu se posebno potresli zbog incidenta, prvog takve vrste od kada je u aprilu uvedena ptičja patrola. CDC/A.P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.