Ulično uznemiravanje: Ne i na Novom Zelandu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2014, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulično uznemiravanje: Ne i na Novom Zelandu

Novozelanđanka Nikola Simpson prošetala je nedavno sama ulicama Oklanda.

Šetnju ove 26-godišnje manekenke i instruktorke joge zabeležio je skrivenom kamerom novinar "Heralda" kako bi proverio da li je ulično uznemiravanje zaista globalni fenomen.

Rezultat je više nego pozitivan: osim zadivljenih pogleda koje joj je uputila nekolicina muškaraca, Nikolu su prolaznici uglavnom ignorisali. Prišla su joj svega dva muškaraca, jedan da bi joj dao kompliment, a drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da bi je pitao za ulicu, ali je u oba slučaja razgovor bio korektan i učtiv.

Snimak je bio inspirisan video zapisom koji beleži iskustvo mlade američke glumice Šošane Roberts koja je tokom 10-časovne šetnje Njujorkom bila više od 100 puta verbalno uznemiravana, kao i snimkom sa ulica Kaira koji daje povod za ozbiljnu zabrinutost.

Nikola smatra da su muškarci u Oklandu lepo vaspitani.

"Ni u jednom trenutku mi nije bilo neprijatno", navela je ona.

Uporedivši ponašanje muškaraca na Novom Zelandu i Njujorku, gde je provela nekoliko godina, Nikola je rekla da je u Njujorku često doživljavala veoma neprijatne situacija.

"Mrzela sam to. Vikali bi za mnom ili bi me dodirivali", kazala je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.