Ulični rat na ulicama Napulja

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 23.Okt.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulični rat na ulicama Napulja

NAPULJ - Premijer Italije Silvio Berluskoni sazvao je hitan sastanak vlade zbog sukoba policije i demonstranata u Napulju, koji su eskalirali zbog planova za izgradnju nove deponije smeća u predgrađu Tercinjo.

Najmanje 20 policajaca povređeno je u sukobima sa oko 2.000 demonstranata, koji su bacali kamenje, petarde i Molotovljeve koktele i barikadama pokušali da blokiraju prilaze Tercinju, koji je glavno žarište sukoba, prenela je agencija Rojters.

Demonstranti su zapalili >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kamione za odvoženje smeća, a u međuvremenu se na hiljade tona otpada još uvek na ulicama Napulja.

Italijanski mediji u izveštajima u prvi plan stavljaju ulično nasilje, koje porede sa "gerilskim ratom".

U hitnim razgovorima učestvovaće i Berluskoni, šef kabineta premijera, ministri, guverner Kampanje i direktor Agencije za civilnu zaštitu.

Kriza sa problemom smeća je hronična u Napulju, a pripisuje se korupciji, organizovanom kriminalu i nesposobnosti političara, navodi britanska agencija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.