Ukrajina testirala krstareću raketu

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2018, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina testirala krstareću raketu

Ukrajina je testirala novu krstareću raketu koja bi trebalo da ojača odbranu obala Crnog i Azovskog mora, izjavio je šef Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu zemlje Aleksandar Turčinov. Testiranje je održano na poligonu u Odeskoj oblasti.
Prema rečima Turčinova, gađanje je bilo uspešno. On je naglasio da rakete mogu da pogode cilj na rastojanju od 280 kilometara. Kako je naveo, vojska je testirala sistem obalske odbrane uz pomoć modernizovanog raketnog kompleksa S-125. „Zadatak koji je danas bio postavljen za krstareće rakete jeste provera na daljinu i preciznost pogađanja nadvodnih meta. Prema rezultatima pogađanja plovećih sredstava, modernizovani S-125 je dokazao svoju efikasnost. Održano je osam lansiranja, tokom kojih je bilo uništeno osam nadvodnih meta“, navodi pres-služba SNBO reči Turčinova. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.