Ukrajina - iz minuta u minut - 28.03

Izvor: Vostok.rs, 29.Apr.2014, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina - iz minuta u minut - 28.03

29.04.2014. -

 21:25  Evropska unija proširila „crni spisak“ za Rusiju - Ambasadori zemalja EU u Briselu su odobrili nove sankcije protiv petnaest ruskih i ukrajinskih državljana. Njihova imena se zasad ne razglašavaju. Dokument će sutra biti objavljen. Nove sankcije se neće odnositi na kompanije već samo na fizička lica.

U ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << su Sjedinjene Američke Države uvele šire sankcije protiv Rusije. „Crni spisak“ je popunilo još sedmoro visokih činovnika, među kojima je šef Rosnjefta Igor Sečin i 17 banaka i kompanija.



20:55
  Rusija ne prihvata jezik ultimatuma - Jezik ultimatuma je za Rusiju neprihvatljiv, a Moskva je i dalje spremna da pomogne u deeskalaciji konflikta u Ukrajini, stoji u komentaru MSP-a Rusije povodom izjave Grupe sedam o dešavanjima u Ukrajini.

U MSP-u su naglasili da u zemlji mora biti zaustavljeno svako nasilje, ekstremizam, da se nezakonite vojne formacije moraju razoružati i pre svega aktivisti „Desnog sektora“.

Zemlje Grupe sedam su u subotu optužile Rusiju da ne poštuje sporazum postignug u Ženevi 17. aprila o deeskalaciji u Ukrajini i pretile novim sankcijama.

20:40  Hejg: Britanske kompanije će biti u gubitku zbog sankcija protiv Rusije - Britanske kompanije mogu biti u gubitku zbog ekonomskih i trgovinskih mera protiv Rusije, izjavio je ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg.

„Mi nismo objavili Rusiji trgovinski rat, ali ako dođe do ozbiljnih ekonomskih i finansijskih sankcija to će se naravno odraziti na rad britanskih kompanija koje ulažu velika sredstva u rusku ekonomiju“, - upozorio je Hejg.

On je dodao da se Britanija upravo zbog toga ne odlučuje na ekonomski bojkot Rusiji.



19:30
  Poljski predsednik podržao „kontraterorističku“ operaciju na istoku Ukrajine - Predsednik Poljske Bronislav Komorovski smatra da rukovodstvo Ukrajine ima zakonito pravo da vodi borbu protiv terorizma na istoku Ukrajine. Pres služba ukrajinskog parlamenta navodi da je o tome bilo reči u telefonskom razgovoru Komorovskog i vršioca dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandra Turčinova.

Komorovski je još rekao da sve evropske zemlje podržavaju Ukrajinu.

„Smatramo da su akcije Ukrajine u borbi protiv terorizma u skladu sa zakonom“- citira poljskog predsednika ukrajinski parlament. 



18:50
  Rusija traži slobodu za političke zatvorenike kijevskog režima - Rusija poziva vlasti u Kijevu da hitno oslobode političke zatvorenike, izjavili su u ruskom MSP-u.

Moskva traži oslobađanje narodnog gubernatora Donjecka Pavla Gubareva koji je uhapšen pod optužbom da je organizovao masovne nerede i pokušao da podeli zemlji, a u zatvoru je mučen.

„Vesti koje prenose mediji nam daju mogućnost da govorimo o početku „lova na veštice“, o masovnom proganjanju svih koji misle drugačije i ne slažu se sa vlastima Majdana“, - naglasili su u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova. 



18:20
  Gradonačelnik Harkova u teškom ali stabilnom stanju - Gradonačelnik Harkova Genadij Kernes je posle izvršene operacije u harkovskoj bolnici u teškom ali stabilnom stanju. Kraj njega su reanimatolozi i anesteziolozi, kažu u pres službi gradskog veća u ponedeljak uveče.

Ranije je saopšteno da je pokušano ubistvo Kernesa. Gradonačelnik je ranjen iz vatrenog oružja u leđa dok se rekreirao na Belgorodskom autoputu. Pokrenut je krivični postupak zbog pokušaja ubistva.



18:00
  Moskva poziva Kijev da razoruža „Desni sektor“ i sprovede ustavnu reformu - Moskva poziva Kijev da preduzme hitne mere za stabilizaciju situacije u Ukrajini.

Pored ostalog mora razoružati članove „Desnog sektora“, započeti ustavnu reformu zemlje i nacionalno pomirenje, stoji u objavljenom u ponedeljak komentaru MIP-a RF.

U njemu piše da je 27. aprila u Harkovu došlo do masovne tuče. 28. aprila je izvršen pokušaj ubistva gradonačelnika Harkova Genadija Kernesa. Istog dana se dogodio nedozvoljeni incident sa kandidatom predsedničkih izbora Ukrajine Mihailom Dobkinom, čiji je avion blokiran na aerodromu Hersona. „Ne može se govoriti ni o kakvom mirnom karakteru predizborne kampanje u Ukrajini“, - naglasili su u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.



17:20
  MSP Rusije: Sankcije će se okrenuti protiv njih samih - Sankcije Sjedinjenih Američkih Države protiv Rusije neće ostati bez odgovora, a odgovor će biti bolan za Vašington, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov, komentarišući izjavu portparola Bele kuće Džeja Karnija o uvođenju novih sankcija.

„Postoji prilično široka lepeza mera koje možemo primeniti“, - rekao je diplomata. „Niko nema pravo da sa Rusijom koristi jezik sankcija, da pokušava da nam nešto diktira, postavlja ultimatume. Sve će se to okrenuti protiv njih samih“ - rekao je Rjabkov.

Na proširenom spisku sankcija našlo se još sedmoro visokih ruskih činovnika i sedamnaest ruskih kompanija.



17:10
  Bečki sporazum ne ograničava rusku vojsku na teritoriji svoje zemlje - Bečki sporazum ne ograničava aktivnost Oružanih snaga Rusije u predelima nacionalnih granica, izjavila je delegacije RF na pregovorima u ponedeljak u Beču po pitanju vojne bezbednosti i kontrole oružja.

To je bio odgovor na zahtev Kijeva da Moskva objasni vojne vežbe na zapadnoj granici. „Što se tiče vežbi Južnog i Zapadnog vojnog okruga u blizini granice sa Ukrajinom, ne postoji potreba da se pozivamo na Bečki sporazum o merama jačanja poverenja i bezbednosti iz 2011. godine“, - naglašeno je u izjavi.



16:10
  Ukrajinsku odbrambenu industriju posle raskida sa Rusijom očekuje katastrofa - Raskid sa ruskim preduzećima će najverovatnije dovesti ukrajinski odbrambeno-industrijski kompleks do katastrofe, jer drugih tržišta za njega nema, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na susretu sa rukovodiocima federalnog i regionalnih parlamenata.

„Za ukrajinsku odbrambenu industriju raskid odnosa sa ruskim partnerima će najverovatnije dovesti do katastrofe. Zašto? Zato što drugo tržište jednostavno ne postoji. Nema ga. Jedinstveni kupac su ruske oružane snage“, - rekao je predsednik Rusije u ponedeljak.



15:55
  MSP Kine: Sankcije protiv Rusije ne mogu rešiti ukrajinski problem - Sankcije zemalja Grupe sedam protiv Rusije ne mogu rešiti ukrajinsko pitanje i samo će izazvati rast napetosti, izjavio je danas novinarima predstavnik kineskog ministarstva spoljnih poslova Ćin Gang.

„Od početka krize u Ukrajini mi vodimo aktivni dijalog sa državama Grupe sedam i zalažemo se protiv pretnji i sankcija“, - naglasio je diplomata.

Krizna situacija se može rešiti samo diplomatskim putem, rekao je on.



15:40
  MSP RF: Koncentracija ukrajinske vojske na jugoistoku treba da zabrine OEBS - Neproporcionalna upotreba sile današnjih kijevskih vlasti protiv demonstranata na jugoistoku Ukrajine mora izazvati zabrinutost zemalja OEBS-a, izjavili su u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

U tom regionu ima više od jedanaest hiljada ukrajinskih vojnika. Na raspolaganju imaju 160 tenkova, više od 230 oklopnih vozila, veliku količinu artiljerijskog oružja i avijacije. To je sve neuporedivom više do snaga pristalica federalizacije.

U ruskog diplomatskom resoru kažu da je Moskva spremna da razgovara o vojnim aspektima situacije u Ukrajini u bilo kom formatu.



14:40
  Dovoženje materijala za utvrđenje oko regionalne uprave u Konstatinovci

 

14:20
  Specijalna sednica OEBS-a o situaciji u Ukrajini - Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju je sazvala specijalnu sednicu u Beču povodom situacije u Ukrajini.

Jedna od glavnih tema je hapšenje zbog špijunaže 11 vojnih posmatrača organizacije u blizini Slavjanska. Švedski posmatrač je kao težak dijabetičar oslobođen 27. aprila.



14:00
  Britanija neće podići oružje ukoliko ruska vojska uđe u Ukrajinu - Britanska vojska se neće mešati ukoliko Rusija pošalje oružane snage na teritoriju Ukrajine, piše britanski „Miror“. List saznaje da je ministar odbrane Velike Britanije Filip Hemond izjavio da odustajanje od učešća u mogućem oružanom konfliktu u Ukrajini neće uticati na položaj države u svetu.

Posle smene vlasti u Ukrajini na Krimu je održan referendum o statusu poluostrva. Više od 96 odsto učesnika referenduma se izjasnilo za ulazak u sastav Rusije. Zapad ne priznaje Krim kao deo Ruske Federacije.



13:40
  Evropska unija usaglašava sankcije prema Rusiji - Danas na sastanku u Briselu ambasadori 28 zemalja članica Evropske unije usaglašavaju odluku Saveta Evrope o proširenju sankcija prema Rusiji, kažu u spoljnopolitičkom resoru EU.

"Crni spisak“ na kojem su sada 33 lica, dopuniće još 15 ruskih funkcionera i predstavnika organa reda, koji su po mišljenju koje vlada u EU odgovorni za eskalaciju situacije u Ukrajini. Svim ovim osobama će biti zabranjen ulazak na teritoriju Unije i biće zamrznuti njihovi računi, ukoliko postoje.



13:20
  Lavrov i Štajnmajer o uhapšenim vojnim posmatračima OEBS-a - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je preko telefona sa svojim nemačkim kolegom Frankom Valterom Štajnmajerom o situaciji u Ukrajini i o uhapšenim posmatračima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, saopšteno je u ruskom spoljnopolitičkom resoru.

U petak se saznalo da su borci samoodbrane grada Slavjansk zaustavili autobus OEBS-a i priveli zbog špijunaže 11 članova vojne misije.

Posle pregovora rukovodstva OEBS-a i lidera „narodne samoodbrane“ Slavjanska jedan član vojne misije je oslobođen zbog zdravstvenih razloga.



13:00
  Obama najavio nove sankcije protiv Rusije - Uvođenjem novih sankcija protiv Rusije će biti proširen spisak privatnih lica i kompanija, izjavio je danas predsednik SAD Barak Obama na konferenciji za štampu u Manili.

„Fokusiraćemo se na neke oblasti eksporta visokih tehnologija u odbrambenoj sferi“, - rekao je on. Obama smatra da će sankcije promeniti ponašanje Rusije prema krizi u Ukrajini.

„Rusija ima mogućnosti da na miran način reguliše situaciju u Ukrajini, ali ne želi da ih iskoristi“, - rekao je američki predsednik.

Spisak sankcija će biti obnovljen danas.



12:40
  Konstatinovka 

12:20
  Atentat na gradonačelnika Harkova - Pokušano je ubistvo gradonačelnika Harkova. Genadij Kernes, proruski irijentisan je ranjen iz vatrenog oružja u leđa. Lekari se bore za njegov život. Kernes obavlja funkciju gradonačelnika Harkova od 2010. godine. "Pucali su mu u leđa iz šume," rekao je Kernesov prijatelj Jurij Sapronov. "Povreda je ozbiljna. Njegova pluća i jetra su probijeni."

Tragovi pucanja, pretpostavlja se iz snajperske puške su nađeni na mestu gde je izvršen atenrat na gradonačelnika, saopštila je Irina Kupčhenko iz odeljenja Izvršnog odbora grada za odnose sa javnošću. 



11:25
  Razmena vatre u Kramatorsku - Pucnjava između pripadnika Samoodbrane i kijevskih snaga se je čula u blizini aerodroma u istočnom ukrajinskom gradu Kramatorsk, regionu Donjeck. 

Prema nepotvrđenim izveštajima, dva pripadnika kijevskih snaga su ranjeni tokom razmene vatre.



11:15
  Pravljenje utvrđenja ispred zgrade Regionalne uprave u Konstantinovci



11:10
  Pripadnici Samoodbrane ispred jutros zauzete policijske stanice u Konstantinovci

foto : Dmitriй Stešin i Aleksandr Koc (Rusi koji su pronašli Srbe u Libiji)



11:05
  Narodni gradonačelnik Slavjanska predlaže razmenu zarobljenika - Narodni gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarjov izjavio je ruskim novinarima da će vojni posmatrači Organizacije za evropsku bezbednosti i saradnju biti oslobođeni u zamenu za uhapšene u Kijevu pristalice federalizacije.

„Tražimo i oslobađanje mog zamenika Igora Perepečajenka“, - naglasio je Ponomarjov.

„Kijevska hunta drži mnoge naše saborce, naše drugove. Mi smo spremni da razmenimo zarobljenike ukoliko bude takva mogućnost“, - rekao je Ponomarjov.

Predsedavajući Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju Didije Burkhalter je osudio zarobljivanje posmatrača organizacije i traži da hitno budu oslobođeni. Juče je kao težak dijabetičar oslobođen jedan švedski vojni posmatrač.



10:50
  Sukobi u Harkovu

10:40
  Pripadnik Samoodbrane ispred jutros zauzete policijske stanice u Konstantinovci



10:30
  U Harkovu privedeno 13 pristalica federalizacije - Ukrajinska milicija je privela trinaest osoba u centru Harkova, saopšteno je danas u glavnoj upravi oblasnog MUP-a.

Juče je u Harkovu došlo do sukoba između pristalica i protivnika federalizacije Ukrajine. U grad je doputovalo oko pet hiljada fudbalskih ultras navijača i pristalica kijevskih vlasti. Navijači su se posle utakmice uputili na trg Slobode i bacali kamenice i petarde na okupljene pristalice federalizacije. Povređeno je 14 osoba, među njima su i dva saradnika organa reda. Osmoro je hospitalizovano.

10:20
  Naoružana lica zauzela gradsko veće i milicijsku upravu u Konstantinovki - U gradu Konstantinovka u Donjeckoj oblasti grupa naoružanih lica je zauzela sedište milicije.

Neidentifikovana lica se nalaze u zdanju u ne puštaju na radno mesto saradnike milicije. Nikakvi zahtevi nisu postavljeni. Lokalni mediji takođe javljaju da naoružani ljudi stoje ispred gradskog veća i blokiraju ulaz u zgradu. 



10:10
  Rumunija počela sa premeštanjem svojih raketnih jedinica - Rumunska vojska koncentriše se u blizini granice sa Ukrajinom. Vojni voz, natovaren protivvazdušnom odbranom i sistemima za lansiranje raketa ''zemlja-vazduh'', prošao je kroz Bukurešt prema crnomorskom gradu Konstanca.

Kako saopštava Ministarstvo odbrane Rumunije, tehika je neophodna za održavanje zajedniških vojnih vežbi, u kojima učestvuju vojnici SAD a takođe i četiri američka vojna aviona F-16.

''Vežbe će se održati u skladu sa planom o strateškom partnerstvu između naših zemalja'', - objasnio je rumunski ministar nacionalne odbrane, Mirča Duša.

10:00
  U Gruziji vrbuju plaćenike radi slanja u Ukrajinu - U Gruziji počelo regrutovanje dobrovoljaca radi učestvovanja u borbenim akcijama u Ukrajini protiv pristalica federalizacije i ruskih vojnika, saopštio je danas izvor u gruzijskom parlamnetu.

Ovo je organizovao Goč Bahia, bivši načelnik ličnog obezbeđenja bivšeg predsednika Gruzije, Zviada Gamsakhurdie koji se krije u Finskoj.

Uglavnom se vrbuje omladina koja se još uvek nije politički opredelila ili oni koji su bliski radikalnim grupama i bandama.

09:40
  SAD pojačavaju vojne snage u baltičkim zemljama i Poljskoj - Deo američke vojske stigao je u Litvaniju kako bi učestvovali u vežbama NATO-a. Prema saopštenjima Ministarstva odbrane SAD, jedinice će učestvovati u svim planovima vežbi litvanskih kopnenih snaga do kraja godine.

Još nekoliko stotina američkih vojnika već je krenulo sa obavljanjem vojnih vežbi u Letoniji i Poljskoj.

Ranije je generalni sekretar NATO-a, Anders Fog Rasmusen izjavio da organizacija namerava da rasporedi, u istočnoj Evropi, dodatnu vojsku kako bi se bojačala borbena gotovost, a takođe i revidirali planovi odbrane u vezi sa dešavanjima oko Ukrajine.

09:30
  U Kramatorsku ranjena dva pripadnika ukrajinskih snaga bezbednosti - U okršaju pored aerodroma Kramatorska ranjen je jedan predstavnik Službe bezbednosti Ukrajine i jedan vojnika Unutrašnje vojske, napisao je rukovodilac Centra vojno-političkih istraživanja i koordinator grupe „Informativni otpor“ Dmitrij Timčuk na svojoj Fejsbuk stranici.

Jutros se pojavila informacija da se na aerodromu Kramatorska koji i dalje kontroliše ukrajinska armija čuje pucnjava.



09:15
  Čuje se pucnjava na aerodromu Kramatorska - Na aerodromu Kramatorska (Donjecka oblast), koji nastavlja da kontroliše vojska Ukrajine, čuje se pucnjava, kažu za RIA Novosti lokalni stanovnici.

Sinoć se pojavila informacija da pristalice federalizacije koncentrišu snage pored aerodroma. Novinari su zaista videli autobus sa pripadnicima Samoodbrane.

Ukrajinska vojska koristi aerodrom Kramatorska kao jednu od baza za vođenje „antiterorističke“ operacije na jugoistoku Ukrajine.



09:00
  Amerika uvodi sankcije protiv Sečina i Milera - 

Sjedinjene Američke Države su spremne da uvedu sankcije protiv predsednika kompanije „Rosnjeft“ Igora Sečina i predsednika Upravnog odbora „Gasproma“ Alekseja Milera, piše Njujork Tajms u današnjem broju, pozivajući se na izvor u američkoj administraciji.

Sankcije predviđaju blokiranje računa Sečina i Milera koji su pod američkom jurisdikciom, a američke kompanije i privatna lica neće smeti da sarađuju sa njima.

Zemlje Grupe sedam su se 26. aprila dogovorile o uvođenju širih sankcija protiv Rusije zbog ukrajinske krize i priključenju Krima.



08:45
  Burkhalter osudio hapšenje posmatračke misije u Slavjansku - Švajcarski predsednik i predsedavajući Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju Didije Burkhalter osudio je hapšenje posmatračke misije organizacije u Slavjansku i traži da ljudi budu hitno oslobođeni.

Burkhalter je rekao da incident „protivreči Ženevskom sporazumu“ i naglasio da je hapšenje nenaoružanih vojnih inspektora i predstavnika Ministarstva odbrane Ukrajine nedozvoljeno i da bezbednost međunarodnih posmatrača mora biti garantovana.

Švajcarski diplomata je takođe zahvalio svim stranama koje učestvuju u procesu oslobađanja inspektora i ukazao na posebnu ulogu Rusije.



08:30
  NATO-ov biro za iformacije u Moskvi će biti zatvoren - Pošto je zapadni vojni blok odlučio da prekine saradnju sa Rusijom, NATO-ov biro za informacije u Moskvi može biti zatvoren, rekao je danas izvor u Ministarstvu odbrane Ruske Federacije.

„Primorani smo da odgovorimo jer je u ovim uslovima nemoguće naći zajednički jezik sa NATO-om“, rekao je izvor.

Nakon što su prvog aprila ministri spoljnih poslova NATO zemalja odlučili da zamrznu civilnu i vojnu saradnju sa Rusijom Moskva ne vidi razloge za dalji rad biroa za informacije. Na to je takođe uticala odluka o zabrani ulaska u sedište NATO pakta skoro svim saradnicima ruskog stalnog predstavništva.



08:20
  Proglašena Luganska Narodna Republika - Pristalice federalizacije u Lugansku proglasili su Narodnu Republiku i postavili Kijevu ultimatum.

Traži se amnestija za sve učesnike protestnog pokreta na istoku Ukrajine, priznanje ruskog kao državnog jezika i održavanje referenduma po pitanju samoopredeljenja regiona.

Aktivisti su obećali da će preduzeti „aktivne korake“ ukoliko do 29. aprila njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.



08:10
  „Samoodbrana Harkova“ podigla šatore u centru grada - Članovi društvenog pokreta „Harkovska samoodbrana“ postavili su šatore na trgu Sloboda.

Danas će tamo početi prikupljanje pomoći za pristalice federalizacije u Slavjansku. Humanitarna autokolona će se 29. aprila iz centra Harkova uputiti u Slavjansk. Biće dopremljeni lekovi i druge neophodne stvari.

Juče su se u Harkovu sa aktivistima proruske organizacije „Borotba“ sukobili navijači fudbalskih klubova „Metalist“ i „Dnjepar“. Povređeno je osmoro ljudi.



00:10
  Slavjansk: Ponomarev o uhapšenim ficirima Ukrajinske službe bezbednosti

,

Komentari (0) Dodaj komentarOSTALE VESTI IZ RUBRIKE Ukrajina - iz minuta u minut - 28.03[2014-04-29 09:40:03]

 21:25 Evropska unija proširila „crni spisak“ za Rusiju - Ambasadori zemalja EU u Briselu su odobrili nove sankcije protiv...

Pozdrav sa neba od lepih stjuardesa[2014-04-28 22:44:47]

  Očigledno, devojke su imale pravu konkurenciju za titulu "lice kompanije" na Instagramu. Reklame kompanija čine šarmantne...

Krim će biti ruska Toskana[2014-04-28 22:28:07]

Krim treba da postane muzej pod otvorenim nebom, ali za početak nad njim treba raširiti „pravni...

MSP Rusije: Odgovor na sankcije za Vašington će biti bolan[2014-04-28 18:30:16]

Sankcije Sjedinjenih Američkih Države protiv Rusije neće ostati bez odgovora, a odgovor će biti bolan za...

Atentat na gradonačelnika Harkova[2014-04-28 14:36:23]

Pokušano je ubistvo gradonačelnika Harkova. Genadij Kernes, proruski orijentisan, je ranjen iz vatrenog oružja u leđa....

Na današnji dan preminuo Gavrilo Princip[2014-04-28 11:28:19]

Na današnji dan 28.04.1918. godine je preminuo Gavrilo Princip, atentator na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda u...

Narodni gradonačelnik Slavjanska predlaže razmenu zarobljenika[2014-04-28 10:59:16]

Narodni gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarjov izjavio je ruskim novinarima da će vojni posmatrači Organizacije za evropsku...

Naoružana lica zauzela gradsko veće i milicijsku upravu u Konstantinovki[2014-04-28 10:38:41]

U gradu Konstantinovka u Donjeckoj oblasti grupa naoružanih lica je zauzela sedište milicije. Neidentifikovana lica se nalaze...

Ruski „Proton“ uspešno lansiran sa Bajkonura[2014-04-28 10:37:46]

Sa kosmodroma Bajkonur jutros je uspešno lansirana raketa „Proton-M“ koja nosi ruski satelit „Luč-5V“ i kazahstanski...

U Kramatorsku ranjena dva pripadnika ukrajinskih snaga bezbednosti[2014-04-28 10:35:05]

U okršaju pored aerodroma Kramatorska ranjen je jedan predstavnik Službe bezbednosti Ukrajine i jedan vojnika Unutrašnje...


NAJNOVIJE VESTI

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropska unija usaglašava sankcije prema Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 29.Apr.2014

29.04.2014. -..Danas na sastanku u Briselu ambasadori 28 zemalja članica Evropske unije usaglašavaju odluku Saveta Evrope o proširenju sankcija prema Rusiji, kažu u spoljnopolitičkom resoru EU..."Crni spisak“ na kojem su sada 33 lica, dopuniće još 15 ruskih funkcionera i predstavnika organa...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.