Izvor: Glas javnosti, 03.Dec.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukraden kombi s Pikasovim slikama

MADRID - Španska policija i mediji javili su da su maskirani lopovi ukrali kombi u kojem je bilo 20-ak umetničkih dela, među kojima su radovi Pabla Pikasa (Picasso), kolumbijskog umetnika Fernanda Botera i španskog vajara Eduarda Čiljide (Chillida).

Predstavnik policije je izjavio da je kombi ukraden iz skladišta u mestu Hetafe, kod Madrida. Policija nije želela da navede šta je tačno ukradeno, ali list Mundo i drugi mediji izveštavaju da su među umetničkim delima bili jedan Pikasov crtež i slike, grafike i skulpture nekih drugih umetnika. List ABC piše da su ukradene umetnine vredne najmanje pet miliona evra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.