Uhvaćen zatvorenik iz Šošenka

Izvor: Studio B, 06.Maj.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćen zatvorenik iz Šošenka

Zatvorenik koji je pre 56 godina bio u zatvoru u Šošenku, prikazanom u legendarnom filmu "Bekstvo iz Šošenka", uhapšen je u utorak.

Zvaničnici su saopštili da su pronašli 79-godišnjeg Franka Frešvotersa, koji je koristio i ime Vilijams Koks, nakon što su dobili dojavu da živi u Melburnu.

"Prišli smo mu, pokazali mu fotografiju iz 1959. godine i pitali ga da li je video tu osobu nekada. On je odgovorio da je nije video dugo vremena", opisao je susret s beguncem >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << major Tod Gudjir iz lokalne policije.

Frešvoters je od 1959. godine živeo pod brojnim lažnim imenima, nije dolazio u situacije da bude u kontaktu sa policijom, a čak je dobijao i socijalnu pomoć.

Iako su se u svetskim medijima pojavili navodi da je on pobegao baš iz zatvora koji je ekranizovan u filmu iz 1994. godine, Frešvoters je umakao čuvarima u drugom zatvoru, u Sandaskiju, sedam meseci posle početka služenja 20-godišnje kazne za ubistvo.

Bio je uhvaćen sedamdesetih godina prošlog veka u Zapadnoj Virdžiniji, ali je pušten nakon neuspelog ekstradicionog postupka.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.