Uhapšeno 50 osoba u akciji Šetač

Izvor: Press, 13.Apr.2013, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 50 osoba u akciji "Šetač"

U Republici Srpskoj uhapšeno je 13 osoba, a u Federaciji BiH šest, precizirano je na zajedničkoj pres konferenciji na kojoj je iznet i podatak da je oduzeto 376 kilograma skanka i pola kilograma heroina, čija je vrednost na "crnom tržištu" 1,4 miliona konvertibilnih maraka.

U BiH je zaplenjeno 26,7 kilograma skanka, 20 kilograma eksploziva i veća količina oružja.

Kako saznaje Radio televizija Republike Srpske, kod Borislava Bajića, koji je uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u Banjaluci, pronađeno je 20 kilograma eksploziva.

Akcija "Šetač" sprovedena je na području BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala donela je nalog o sprovođenju istrage protiv 13 hrvatskih i dvojice državljana Srbije za zločinačko udruživanje radi trgovine drogom.

Prilikom hapšenja osumnjičenih oduzeto je 17,5 kilograma marihuane i 523 grama heroina.

Prvo i drugoosumnjičeni iz ove grupe terete se da su sa još četiri osobe iz BiH i Crne Gore, od novembra 2012. do 12. aprila, povezali u zajedničko delovanje radi krijumčarenja većih količina kokaina, heroina, marihuane i amfetamina iz Albanije preko Crne Gore i BiH u Hrvatsku.

Ostali osumnjičeni su bili zaduženi za preuzimanje i prevoz droge iz Crne Gore i BiH u Hrvatsku i njenu dalju prodaju.

Veća količina droge, koja je trebalo da bude prokrijumčarena u Hrvatsku radi dalje prodaje, pronađena je i oduzeta u Crnoj Gori i BiH.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U BiH uhapšeno 19 lica i zaplijenjeno 27 kilograma skanka

Izvor: Cafe.ba, 13.Apr.2013

U okviru međunarodne policijske akcije protiv narkomafije pod nazivom Šetač u BiH je uhapšeno 19 lica, od kojih 13 u Republici Srpskoj, a šest u Federaciji BiH, potvrdio je Srni Zoran Mandić, načelnik Uprave Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova MUP Republike Srpske.On je...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.