Uhapšena policajka osumnjičena da je ubila Dontea Rajta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 21:06

Uhapšena policajka osumnjičena da je ubila Dontea Rajta

U Minesoti je uhapšena Kim Poter, policajka osumnjičena da je u subotu ubila 20-godišnjeg crnca Dontea Rajta, u incidentu koji je doveo do višednevnih protesta i sukoba demonstranata i policije.

Kako je saopšteno, Poter, koja je u međuvremenu dala otkaz u policiji, biće optužena za ubistvo drugog stepena, tri dana posle pucnjave u kojoj je ubijen Rajt, koga je policija prvobitno rutinski zaustavila zbog saobraćajnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prekršaja, prenosi Glas Amerike.

Bivši šef policije, koji je podneo ostavku, izjavio da je Poter, belkinja i policajka sa 26-godišnjim iskustvom, nameravala da upotrebi tejzer protiv Rajta ali je umesto toga greškom pucala iz pištolja.

Međutim, demonstranti i članovi Rajtove porodice smatraju da to nije izgovor za pucnjavu i da ona pokazuje da je pravosudni sistem okrenut protiv crnaca, navodeći da je Rajt zaustavljen zbog toga što mu je istekla registracija i da je, na kraju, ubijen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uhapšena policajka osumnjičena za ubistvo tinejdžera u Minesoti

Izvor: N1 televizija, 14.Apr.2021

U Minesoti je uhapšena Kim Poter, policajka osumnjičena da je u ubila 20-godišnjeg crnca Dontea Rajta, u incidentu koji je doveo do višednevnih protesta i sukoba demonstranata i policije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.