Uhapšen vođa neuspelog puča u Burundiju

Izvor: Blic, 15.Maj.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vođa neuspelog puča u Burundiju

General Godefroid Nijombare koji je predvodio puč da se u Burundiju zbaci predsednik Pjer Nkurunziza uhapšen je danas sa svojim saučesnicima i odgovaraće pred sudom, kazao je predsednički portparol Gervais Abajeho.

"On je uhapšen, nije se predao", kazao je Abajeho, kada je zapitan o sudbini Nijombarea.

U žestokim borbama juče je ubijeno je 12 vojnika pučista, kada su pokušali da zauzmu državni radio.

Načelnik generalštaba general Prime Nijongabo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je naveo da je 35 drugih pobunjenika ranjeno, a 40 se predalo. Ranjena su i četiri vojnika, lojalna predsedniku.

Ambasada SAD u Burundiju će biti zatvorena i Stejt department još nije odlučio da li će je otvoriti naredne nedelje, a personal koji nije potreban će napustiti zemlju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen vođa neuspelog puča u Burundiju, Nkurunziza opet u predsedničkoj palati

Izvor: Blic, 15.Maj.2015

General Godefroid Nijombare koji je predvodio puč da se u Burundiju zbaci predsednik Pjer Nkurunziza uhapšen je danas sa svojim saučesnicima i odgovaraće pred sudom, kazao je predsednički portparol Gervais Abajeho..."On je uhapšen, nije se predao", kazao je Abajeho, kada je zapitan o sudbini Nijombarea...U...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.