Uhapšen terorista među migrantima u Italiji

Izvor: Blic, 08.Nov.2015, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen terorista među migrantima u Italiji

Italijanska policija uhapsila je prošlog meseca, među spasenim migrantima na Sredozemnom moru, tunižanskog pripadnika islamske terorističke grupe Bar Nasr Mehdija, piše danas italijanski dnevnik "Republika".

Mehdi (38) bio je među 200 migranata koji su spaseni 4. oktobra na Mediteranu i prebačeni na ostrvo Lampeduza.

List navodi da su vlasti nakon uzimanja otisaka utvrdili da je Mehdi dao lažno ime.

Utvrđeno je da on uhapšen u Italiji 2008. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je osuđen na sedam godina zatvora zbog terorizma, da je protjeran i da mu je određena zabrana povratka u tu državu.

"Sve je držano u tajnosti kako bi izbjegli uznemirenost jer bi to bila potvrda najgoreg scenarija - da teroristi u pokušaju da dođu do Evrope koriste očajne ljude koji dolaze sa sjevernoafričke obale", piše dnevnik.

U saopštenju objavljenom 8. oktobra policija iz mjesta Agrigento na Siciliji navela je da je Mehdi uhapšen uz još trojicu Tunižana koji su prethodno protjerani i određena im je zabrana povratka u Italiju, ali nije pominjana povezanost sa terorizmom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.