Uhapšen šef mafijaškog klana Korleone

Izvor: S media, 01.Jul.2011, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen šef mafijaškog klana Korleone

Italijanska policija uhapšila je nakon trogodišnje istrage Gaetana Rina, šefa mafijaškog klana iz Korleonea, sicilijanskog gradića koji je proslavljen u čuvenoj filmskoj trilogiji "Kum".

Šef mafijaškog klana iz Korleonea Gaetano Rino (79) je brat nekadašnjeg šefa "Koza nostre" Salvatorea Tota Rina, koji se nalazi u zatvoru od 1993. godine na izdržavanju višestruke doživotne kazne zbog naručivanja desetina ubistava.

Balkanci ucenjuju kralja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Švedske

Prvi put uslikano: Mafijaški poljubac u javnosti!

U saopštenju policije se navodi da je Gaetano Rina, zajedno sa još tri osobe, uhapšen u gradu Mazara del Valo, na jugozapadu Sicilije, gde je živeo dok je, kako se smatra, kontrolisao klan Korleone, javio je AFP.

Gaetano i trojica uhapšenih, od kojih su dve osobe njegovi rođaci, optužuju se za iznudu novca i kriminalno udruživanje.

Klan Korleane i dalje ima "centralnu ulogu" u mafijaškim krugovima uprkos tome sto je više njegovih istaknutih pripadnika uhapšeno.

(Tanjug, Koriere dela sera)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija: Uhapšen mafijaški šef

Izvor: B92, 01.Jul.2011

Rim -- Italijanska policija uhapsila, nakon trogodišnje istrage, Gaetana Rina, šefa mafijaškog klana iz Korleonea, gradića na Siciliji...Gaetano (79) je brat nekadašnjeg šefa "Koza nostre" Salvatorea Tota Rina, koji je u zatvoru od 1993. godine na izdržavanju višestruke doživotne kazne zbog...

Nastavak na B92...

Uhapšen šef mafijaškog klana Korleone

Izvor: Glas javnosti, 02.Jul.2011, 07:09

RIM - Italijanska policija saopštila je da je na Siciliji uhapsila šefa mafijaškog klana Korleone, Gaetana Rina i još tri člana te grupe...Gaetano Rina je na čelu klana Korleone od 1993. godine, kada je uhapšen njegov brat i tadašnji šef klana Koza nostra Salvatore Toto Rina...U saopštenju...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.