Izvor: B92, 17.Jan.2010, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen krijumčar kokaina

Karakas -- Venecuelanska vojska uhapsila je jednog od najtraženijih kolumbijskih krijumčara kokaina, Salomona Kamača, poznatog kao "Veliki tata" .

Sjedinjene Američke Države su za Kamača ponudile pet miliona dolara. "Uhapsili smo ga ove nedelje i uskoro ćemo ga isporučiti", navodi se u kratkom saopštenju venecuelanske agencije za borbu protiv narkotika i dodaje da je Kamačo uhapšen u Valensiji.

Kamačo (65), nekadašnji partner sada pokojnog lidera narko kartela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Medelin, prokrijumčario je 1999. i 2000. godine u SAD oko devet tona kokaina.

Do hapšenja je radio u kolumbijskom kartelu "Gvahira" i održavao bliske veze sa dominikanskim organizacijama krijumčara droge, koje su mu pomagale u pranju novca.

Vlasti Venecuele nisu navele kojoj državi će isporučiti Kamača, ali će, sudeći po prethodnim sličnim slučajevima, biti Kolumbija ili SAD.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen "Veliki tata"

Izvor: RTS, 17.Jan.2010

Jedan od najtraženijih kolumbijskih krijumčara kokaina Salomon Kamačo, zvani "Veliki tata", uhapšen u Venecueli. Kamačo je u SAD godišnje krijumčario tone kokaina...Venecuelanska vojska uhapsila je jednog od najtraženijih kolumbijskih krijumčara kokaina Salomona Kamača, poznatog kao "Veliki...

Nastavak na RTS...

Venecuela: Uhapšen jedan od najtraženijih krijumčara kokaina

Izvor: Blic, 18.Jan.2010, 00:15

Venecuelanska vojska uhapsila je jednog od najtraženijih kolumbijskih krijumčara kokaina Salomona Kamača, poznatog i kao „Veliki tata”, za kojeg su Sjedinjene Američke Države ponudile pet miliona dolara. ..„Uhapsili smo ga ove nedelje i uskoro ćemo ga isporučiti”, navodi se u kratkom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.