Ugušena pobuna u engleskom zatvoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2009, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugušena pobuna u engleskom zatvoru

LONDON - Policija je kasno sinoć preuzela kontrolu nad jednim britanskim zatvorom nakon što su skoro 24 sata na stotine zatvorenika učestvovali u neredima i zapalili zgradu.

U neredima u zatvoru Ešvel u blizini grada Oukema, udaljenog 160 kilometara severno od Londona, povređena su trojica zatvorenika a nije povređen nijedan čuvar, preneo je Rojters.

Britanska televizija je prikazala snimak na kojem se vidi da je jedna zatvorska zgrada prilično oštećena a druge >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dve manje.

Neredi u zatvoru počeli su u subotu ujutro, a veruje se da su počeli nakon što su jednom zatvoreniku ukinute povlastice koje je imao. U neredima je učestvovalo oko 300 kažnjenika. Zatvorska uprava je saopštila da je oko 420 zatvorenika prebačeno u druge zatvore dok ih je u Ešvelu ostalo oko 180.

Zatvor Ešvel je C kategorije, što znači da bezbednosne mere nisu stroge, zatvorenici mogu da se slobodno kreću bez nadzora i imaju ključeve od svojih ćelija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.