Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 07.Avg.2010, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uginulo šest miliona riba zbog niskih temperatura

SANTA KRUZ - U Boliviji je uginulo šest miliona riba kada je nekoliko reka u toj zemlji gotovo zamrznuto zbog niskih temperatura kakve se ne pamte u ovo doba godine.

Vlasti u provinciji Santa Cruz traže od vlade da proglasi elementarnu nepogodu. U tom delu Bolivije obično se temperature kreću i do 30 stepeni, ali sada se živa spustila ispod prvog dvocifrenog broja i to u kratkom roku, javljaju agencije.

Uginule ribe preplavile su obale tri reke - Grande, Ičilo i Pirai. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Bolivijske vlasti su saopštile da je hladnoća ugrozila i druge životinjske vrste .

Hladnoća koja je zahvatila provinciju Santa Kruz će, ako je verovati meteorolozima, potrajaće još nedelju dana i zato u njoj traže da se proglasi vanredno stanje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.