Udavio se učesnik vojne vežbe na Baltičkom moru

Izvor: RTS, 09.Sep.2017, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udavio se učesnik vojne vežbe na Baltičkom moru

Poljski mornar se udavio u luci na jugoistoku Švedske dok je učestvovao u godišnjoj vojnoj pomorskoj vežbi baltičkih zemalja i nekoliko članica NATO-a.
Švedska mornarica je saopštila da su dva poljska mornara kasno sinoć upala u vodu u luci Karlskrona i da se jedan od njih udavio.

Oni su bili među 5.000 učesnika godišnje vojne vežbe na Baltičkom moru, koju ove godine organizuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Švedska.
Njihova imena nisu saopštena, kao ni drugi detalji, a švedski mediji su javili da je drugi mornar u bolnici, ali da nije više na intenzivnoj nezi.
Osim pomorske vežbe "Severna obala", koja se održava od 8. do 21. septembra, Švedska, vojno neutralna zemlja, organizovaće i veću vojnu vežbu "Aurora 17" s gotovo 20.000 vojnika iz Švedske i nekoliko zemalja NATO-a. Ta vežba trajaće od 11. do 29. septembra.
Vojne vežbe se sprovode usred strahovanja zbog sve većeg vojnog prisustva Rusije u baltičkom regionu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljski mornar udavio se tokom vojne vežbe na Baltiku

Izvor: N1 televizija, 09.Sep.2017

Jedan poljski mornar udavio se u luci na jugoistoku Švedske dok je učestvovao u godišnjoj vojnoj pomorskoj vežbi baltičkih zemalja i nekoliko članica NATO-a...Švedska mornarica saopštila je danas da su dva poljska mornara kasno sinoć upala u vodu u luci Karlskrona i da se jedan od njih udavio...Oni...

Nastavak na N1 televizija...

Poljski mornar se udavio na vežbi baltičkih zemalja i NATO

Izvor: Večernje novosti, 09.Sep.2017

Švedska mornarica je saopštila danas da se jedan poljski mornar utopio u luci u Kraskruni, na jugoistoku Švedske, tokom vojnih pomorskih vežbi baltičkih zemalja i država članica NATO Švedska mornarica je saopštila danas da se jedan poljski mornar utopio u luci u Kraskruni,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.