Izvor: Blic, 17.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udavilo se 180 afričkih imigranata kod obale Jemena

Oko 180 afričkih imigranata udavilo se u vodama Crvenog mora tokom nekoliko poslednjih dana u pokušaju da stignu do Jemena, izjavio je danas somalijski diplomata Husein Hadži Ahmed.



Ahmed je rekao da su dva broda sa imigrantima potonula u vodama Adenskog zaliva, nedaleko od obale Jemena, prenosi BBC.

Prethodno je organizacija "Lekari bez granica" saopštila da je pronašla tela 56 Afrikanaca koji su se udavili dok su brodom putovali ka Jemenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Nesreću je preživelo 49 ljudi, koji su izjavili da su pre tri dana krenuli na put iz somalijske luke Bosaso.

Kada su se približili Jemenu, prema njihovim tvrdnjama, krijumčari su pod pretnjom batinama naredili putnicima da skoče u vodu i otplivaju do obale.

Skoro 28.000 Somalijaca ušlo je u Jemen ove godine bežeći pred sukobima u svojoj zemlji ili u potrazi za poslom.

Prema podacima međunarodnih humanitarnih organizacija, oko 600 ljudi je nastradalo, a 650 nestalo u pokušaju da stignu do Jemena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.