Izvor: B92, 02.Jan.2010, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijeno pet civila u Avganistanu

Kabul -- Pet civila ubijeno je, a šest ranjeno kada je njihov kamion naleteo na minu u jugozapadnom Avganistanu, saopštili su lokalni zvaničnici.

Guverner provincije Nimroz, Gulan Dastagir Azad, rekao je da su napad izveli talibani u oblasti Bakuan, prenele su agencije. Azad je naveo da se eksplozija dogodila kada su putnici u kamionu pokušali da dođu na pijacu, "koja je stalna meta talibanskog reketiranja".

On je naveo da je oblast u kojoj se dogodio napad, na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << granici između provincija Farah i Nimroz, pod jakim uticajem talibana.

Za 10 meseci 2009. godine ubijeno je 2.038 civila, 10 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, pokazuju podaci misije Ujedinjenih nacija u Avganistanu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.